lauantai 4. huhtikuuta 2009

Arvaatko...

...kuka on kirjoitusvuorossa?

3 kommenttia:

Matti kirjoitti...

Oikea vastaus on tietenkin: ei kukaan heistä, vaan minä!

Enpä nyt äkkiseltään löytänyt oikeaa nappia, josta olisi voinut kirjoittaa raportin tuonne etusivulle, mutta kirjoitan nyt sitten tänne.

Olimme tällä kertaa hyvin edustettuna, ja paikalta löydyimme kaikki!

Ensimmäinen kierros alkoi läpsyllä, jossa etsittiin kappaletta. Vastaus oli Hotel California, mutta lisäpulmaa aiheutti se, että kappale laulettiin espanjaksi.

Itse kierroksen ensimmäisessä kysymyksessä kappaleena soi Rovaniemen markkinoilla. Kysyttiin, mihin kauppalaan tämä kappale sijoittuu, jossa nyt ei muuta ihmettelemistä ollut kuin vanhentunut nimitys kunnan taajamalle. Päänvaivaa aiheutti kuitenkin kappaleen genre, joka ei ollut veikkaamamme kupletti, vaan "Rillumarei". Kysyttiin myös säveltäjää ja sanoittajaa, joista ensimmäinen oli tietenkin Reino "Repe" Helismaa. Itse muistelin, että Repe olisi myös sanoittanut kappaleen, mutta siinä mentiin vikaan ja oikea vastaus olisi ollut Toivo Kärki. Vikaan meni myös arvelumme omalla taitelijanimellään Helismaata parodioivasta laulajasta, joka ei ollut Badding, vaan Kauko Röyhkä. Tästä kysymyksestä kapiset 1½ pts.

Toisen kysymyksen esittäjänä oli "kevyt mopo" -duo Aki & Turo, kappaleen suomenkielinen nimi oli Mahtisonni. Alkuperäinen esittäjä oli Gary Glitter ja tätä miestä pelättiin lasten ja vanhempien keskuudessa syystä. Nappasimme kysymyksestä täydet 4 pts.

Kolmosen alkuperäinen esittäjä oli Dingo, säveltäjä ja sanoittaja oli Neumann. Nyt koverina esitetyssä biisissä lauloi Marco Hietala, ja kun piti vielä mainita ainakin yksi yhtye, missä hän on vaikuttamassa tällä hetkellä, nakkasimme siihen takuuvarman Nightwishin. 4 pts tästäkin!

Neljännessä kysymyksessä päästiin suuren urheilujuhlan jälkihuumaan, kun kansallissankari ja Kansan esipuhuja Antero Mertarannan selostuksista koostettu "Ihanaa Leijonat, Ihanaa!" pärähti soimaan. Emme muistaneet esittäjää, joka oli A-tyyppi, mutta tiesimme, että Leijonat ovat sekoilleet MM-jäillä keskenään viimeisinä ainoastaan kerran. Kysymykseen oli ympätty vielä Suomen vaakunatietoutta, ja nyt onkin levollinen olo, kun tietää etteivät siinä olevat yhdeksän heraldista ruusua tarkoita yhtään mitään. Kolmannesta kysymyksestä 2 pts!

Viimeisenä kysymyksenä kysyttiin TV-sarjaa, jonka tiesimme Twin Peaksiksi ja säveltäjäksi pitkällisen muistilokeroiden kaivelun jälkeen Angelo Badalamenti (käykääpä muuten huviksenne you-tubesta kattelemassa tämä biisi akustisella kitaralla soitettuna versiona, tosi hieno!) Pan huilu oli soitin, jota tässä versiossa taiten käsiteltiin, mutta taiten käsittelijää emme tienneet, joka oli vissiinkin Stefan Stanciu? Tästä kuitenkin 3 pts.

Kierroksen yhteissaldo oli 14,5/20.

Toinen kierros alkoi läpsyllä, jossa TV-sarjaa kysyttiin, ja jokuhan sen tiesi kyllä:
"Sesam Street!", kuultiin.

Ensimmäinen kysymys toiselta kierrokselta oli mennä allekirjoittaneelta taasen kerran ohi, kun tupakalla Marko Mahtisonnin kanssa notkuin. Onneksi ehdin kuitenkin takaisin pöytään ennen kuin biisi kokonaan loppui ja ehdin siitä tunnistaa Martti Servon, jonka kanssa muuten mäskäsimme kerran Orkestarin kanssa Jyväskylässä! Samalta reissulta jäi mieleen myös hänen tavaramerkkinsä peruukki. Tyäret olivat poimivat hyvin Dumbon sanojen keskeltä ja muistimme myös, että sehän oli juuri Martti Servo & yösydän, mikä viihdytti yökyöpeleitä takavuosina. Kappaleen nimeä emme kuitenkaan tienneet, mikä oli Hoidin itseni kuntoon. 3½ pst.

Toisessa kysymyksessä imitoitiin Spede Pasasta, mutta asialla ei ollut Jope Ruonansuu, vaan Sleepy Sleepers. Alkuperäinen säveltäjä oli Unto Mononen, mitä emme tienneet alkuunkaan. Kuka ei kuulu joukkoon -tehtävästä vedimme myös nollat, kun emme tienneet että juuri Heikki Silvennoinen ei ole kuunaan soittanut Sliippareissa. 1 piste!

Kolmonen oli Lasse Mårtenson -kysymys. Ensimmäisessä kysyttiin esittäjää, joka Lasse juuri oli. Arvasimme, että hän olisi ollut Myrsyluodon Maijalla Euroviisuissa, mutta arvasimme väärin - vastaus oli Laiskotellen. Kysyttiin vielä missä komediasarjassa biisiä on käytetty, joka oli Studio Julmahuvi, sekä ymäripyöreästi mikä on turhaa? Vastasimme väärin ensimmäiseen, mutta viimeiseen tribute-levyn mukaisesti "Kaikki paitsi Mårtenson". Tämä ei ollut aivan mitä tuomarit hakivat, vaan he ajattelivat "purjehtusta", mutta saimme kuitenkin puolikkaan. 1½ pts!

Alamäkemme jatkui tasaisena sivakointina ja neloskysymyksestä korjasimme siitäkin vain yhden pisteen kappaleen nimestä, joka oli Satumaa. Sen sijaan esittäjästä (Frank Zappa), hänen kuolinvuodestaan (1993), saati hänen lapsiensa nimistä (ei jäänyt mieleen), esitimme vain perusteettomia arveluita.

Kakkoskierroksen viimeisessä kysymyksessä Alkuperäisenä esittäjänä lauloi Fredi, ja hän ei ollut edustamassa tällä kappaleella Syksyn Sävelessä, vaan Euroviisuissa! Tämän Marjo olisi tiennyt, mutta joukkueemme jakautui kahteen leiriin ja paha tietenkin voitti ;) Tässä kuullussa versiossa laulukieli ei ollut italia, vaan kreikka. Vielä kysyttiin, miten Fredi liittyy Kivisiin ja Sorasiin, jossa haettiin Fred Flintstonea - onhan näissä nimissä kyllä jotain samaa. 2 pts.

Yhteissaldo: 9/20.

Niin sitten kävi, että toisen kierroksen alamäki vei meidät juuri ja juuri finaalipaikkojen ulkopuolelle, ja pelimme loppui illalta siihen. Jäimme Satun kanssa vielä notkumaan Kauppayhtiölle, kun emme poiskaan osanneet lähteä. Ajallaan kuitenkin sitten lähdimme.

M.A. kirjoitti...

Kiitos mojovasta raportista Matti! Jännityksellä muuten tarkkailen sitten kausifinaalin kokoonpanoa, sillä itsekin olen poissa kuvioista tuolloin: Oulussa nimittäin, sillä meinaan pian valmistua.

Satu kirjoitti...

Kiitos rapsusta!

Nii-in, musavisasta ei osaa lähteä pois ennenkuin viimeinen tuomio on annettu. Mutta finaalissa oltais oltu JOS:
1) Olisin saanut sanottua ääneen sen päässäni pyörineen perhanan Kauko Käyhkön tuohon rillumarei-kysymykseen. Siitä olisi luonnollisesti löytynyt myös Kauko Röyhkä. Siitä olis tullu piste.

2) Tottakai tiedän Mårtenssonin biisin Laiskotellen. Sen jos oisin saanut kaivettua hämähäkinseitin peittämästä päästäni, niin siitä olis tullu piste tai puolikas.

3) Jos Matti olis ollu pöydässä, eikä tehnyt vanhanaikaisia tupakkapaikalla, niin ehkä se Servon biisin nimi olis tuonu yhden pisteen.

4) Miksi oi miksi uskoinkaan itseäni enemmän kuin Marjoa siinä "pylly-pum-pum" -kysymyksessä! Aloin kovasti epäilemään kyllä, mutta sitten saatana kirjoitti käteni kautta paperille "syksyn sävel". Tästä olisi myös tullut piste.

Mutta niin, finaalipaikka jäi, mutta ihan sama. Kakka.

Huomenissa sitten mietitään mistä saisimme pari tuuraajaa ensi viikon kausifinaaliin. Meidän tunnolliset koululaiset kun meinaavat ihan oikeesti tehdä kouluhommia musavisan kausifinaalin sijaan! Esimerkillistä toimintaa, taidanpa ottaa oppia, mutta vasta kausifinaalin jälkeen :D