sunnuntai 14. helmikuuta 2010

Esson kulmilta kuultua

Ihanainen Elizabeth Bathory pelasi jälleen kolmen naisen voimin, Matin - tuon velivahvavalkoisen - jäädessä kotiin hoitamaan potilastaan. Vahvan tyttöenergialatauksen voimalla olimme valmiit ratkomaan Esso Corner -poikien visaiset tehtävät.

Ensimmäisellä kierroksella soivat Wolfmother, Air, Vanessa Paradis sekä Roots. Yksi bändi jäi tunnistamatta, kun luulimme sitä satavarmasti Troggs-nimiseksi orkesteriksi. Will Ferrellin elokuvia raapustimme paperille, joista sitten se oikea eli "Aidosti outoa" jäi vain sinne suttupaperin listalle. Toinen pikkuvirhe sattui Rootsin edellistä Suomen vierailua muistellessa. Muut väärin olleet vastaukset olivatkin sitten rehellisesti väärin. Saldona 7. sija pistein 12+.

Toinen kierros menikin sitten hieman paremmalla menestyksellä. Led Zeppelin, Fleetwood Mac, Strokes, Urge Overkill ja Pink Floyd tiedettiin suht hyvin. Strokesin laulajasta kun emme muistaneet muuta kuin Marjon sanoin "mun yks kaveri on joskus sanonut että se on joku ökyrikas ja leikkii rokkistaraa". Eli päädyimme heittämään paperille jotain John Doe -periaatteella. No joo, pisteitä 15 ja yhteispisteiden ansiosta matkamme jatkui finaaliin sijalta 4.

Finaalissa tivattiin tietoa Kari Peitsamosta, Lasse Mårtenssonista, Beastie Boysista, Doorsista sekä Mott The Hooplesta. Aijaijai kun tuli tehtyä jälleen niitä kohtalokkaita klassisia virheitä! Peitsamon levyjen määrästä olisi tullut piste, jos emme olisi muuttaneet alkuperäistä. Toiseksi, David Bowien Mott the Hooplelle tarjoama biisi eli Suffragette City pyöri puheissa, mutta paperille päätyi väärä. Lisäksi, jos äänentoistolaitteet olisivat paremmat, olisimme ehkä kuulleet kitaran Beastie Boysin biisissä ja siten tunnistaneet sen Black Sabbathin Sweet leaf -nimisen biisin riffiksi. Kitaraa emme kuulleet vaikka yritystä siihen piisasi triplakorvat höröllä. Menetimme siis 2,5 pistettä, joka olisi oikeuttanut meidät haastamaan visan voittaneen Poikakuoron tasapelikysymykseen! Mutta näin se sitten meni ja jäimme nuolemaan verisiä haavojamme sijalle 3, heti Nova Groupin jälkeen.

Sellainen oli Esso Cornerin debyyttivisa meidän näkökulmasta. Ihan hyvä kokonaisuus! Tästä jatkamme ensi viikolla Nova Groupin Oulan tahtiin!

2 kommenttia:

M.A. kirjoitti...

Oulan visat kautta aikojen ovat menneet meillä muistaakseni aika kehnosti. Edellisestä Oulan visasta muistan omalta kohdaltani vain sen, että mun OLIS PITÄNY tietää Bauhaus, mutta sitäkään en sitten tunnistanut.

Satu kirjoitti...

Minä sain läpsyn tunnistamalla Don Johnsonin. Sarjassamme "nolo-miten-minä-tuonkin-tiedän" :-/