keskiviikko 24. helmikuuta 2010

6 on enemmäin kuin 5...

...Sanoi Elinabeth muistaakseni ensimmäisen kierroksen jälkeen tuijottaessamme takaisin tullutta vastauspaperiamme. Jep, Oulan visan aika. Ja meidän pistemäärä oli siis 5 eikä 6. Pöydässä istui 3 eikä 4.

Lämpeän läpsyille aina vähän hitaasti, nytkin, vaikka biisinä oli itselleni oikeasti tuttu tsipale, Suzanne Vegan Tom's diner. Eipä tullut läpsy meidän pöytään.

Ensimmäisestä kysymyksestä saimme oikein vain MC Hammerin, kun kysyttiin soitetun biisin sämplääjää. Kakkosessa Lenny Kravitz olikin Stakka boo. Kolmosesta oikein oli 4 non blondes. Tarjosimme Saddam Husseinia George Bushin sijaan, vaikka jälkimmäisen poikalapsi kävikin puheissa. Eipä aina yllä se loogisin vastaus paperille asti, ei ollut ensimmäinen kerta meidän pöydässämme.

Eipä mennyt Misfits myöskään oikein ja kierroksen viimeisestä biisistä oikein oli Janina Fry, kappaleen esittäjä. American gigolo taiteiltiin paperille, joka oli myös oikein.

Ja eikun tokakierrokselle. Satu jaksaa yllättää eurodance-tietämyksellään, hän ansaitsi itselleen ilmaisen juoman toisen kierroksen läpsystä, jossa kysyttiin esittäjää. Cappella, sanoi Satu ;)

2.kappaleessa tarjottiin esittäjäksi Cypress hilliä. Se olikin Tribe called Quest.
3. kohdassa esittäjäksi veikkailtiin ihanaisen Pretendersin Chrissie Hyndeä, koska ei muuta keksitty. Oikein olisi ollut the Beautiful South, biisin nimi taidettiin saada oikein, "Everybody's talking at me". Nelsonin Harry ei tullut millään mieleen, paperille arvasimme ympäripyöreästi mielikuvitusartistin nimeltään Glenn.

Usuran Open your mind meni oikein. Kiitos Satulle. b ja c kohdat meni ohi, Vangelis ja Blade runner eivät sitten natsanneet tällä kertaa. Kierroksen viimeisen kysymyksen joikaajaksi tinkasin Nils Aslak Valkeapään, mutta kitaristi ei ollut Nymannin Marzi eikä leffa Kautokeinon kapina.

Niin se sitten meni perinteisesti Oulan visan tapaan, että EB ei mennyt finaaliin. Olimme muistaakseni 6. sijalla. Kolmen kärjessä olivat Poikakuoro, Esso corner ja Toistaiseksi.

Antaa Satun tilittää tähän loput, sillä läksin tässä vaiheessa kaakaolle kilpakumppanin luo.

1 kommentti:

Satu kirjoitti...

Niinhän sitä sitten jäätiin kaksistaan Ellun kanssa istua torottamaan varjoisaan pelipöytään.

Läpsy meni menojaan jonnekin ja jollekin joka tiesi.

Eka biisi oli joku vanha 50-luvun hempeily, johon veikkasimme Buddy Hollya. Ei ollut. Marjo lähtökiireissään toppahousuja päällensä kiskoessaan raapusti takavasemmalta leffan ohjaajan nimen ja se oli oikein.

Pantera tuli paperille hienoisten mutkien kautta. Levyjä en muista sitten millään. Muuta kuin sen yhden ja se on minulle "se ainoa oikea" eli Cowboys from hell.

Prodigy tiedettiin hyvin; nelosbiisin outo klassisen pimputus meni Mozartilla väärin, mutta osasimme muut.

Viimeinen biisi oli loistavasti Elinan takaraivossa, kaikki vastauksen neiti naputti apinanraivolla paperille.

Ja arvatkaapa mitä?

Me, varjoisat Elizabeth Bathoryt, saimme kierroksen suurimmat pisteet, mikä olisi oikeuttanut meille koko halavatun viikkovisan voiton! Mutta ei, mokattiin alkukierroksilla parilla hutilusvirheellä ja menetettiin ehkä tärkeistäkin tärkeimmät pisteet finaalirajan sisäpuolelle päästäksemme. Oma vika, oma moka, oma vitutus. Nih.

Tänään EB pelaa 2, joka on vähemmän kuin 3.

Tai 4.